Endonezya Ulema Meclisinde Afrin Harekâtına Destek

Endonezya’nın en büyük İslam organizasyonlarından biri olan Endonezya Ulema Meclisi (MUI), Afrin’de PYD/PKK ve DEAŞ’a karşı gerçekleşen Zeytin Dalı Harekâtı’nı destekledi.

Endonezya Ulema Meclisi Başkan Yardımcısı Yunahar İlyas, teröristler tarafından çatışma olan bölgede Türk Cumhuriyeti, halkını korumaktan başka bir çaresi olmadığını ve bu yüzden bölgenin sakin kalması amacıyla yapması gereken tek şeyin bölgeden teröristlerin çıkarılması olduğunu dile getirdi. Türkiye’nin kendini ve egemenliğini koruması için operasyondan başka seçeneğinin kalmadığını da ekledi.

Türkiye için her zaman iyi dileklerde bulunduğunu söyleyen başkan yardımcısı, Türkiye’nin, İslam ülkelerinin her zaman destekçisi olduğunu ve kendilerinin de Türkiye’yi desteklediğini dile getirdi.

İlyas ayrıca, ABD’nin PYD/PKK konusunda dürüst davranmadığını, Türkiye’nin bu konuda dikkatli olması gerektiğini ve ABD’ye güvenmemesini de söyledi.

Bu operasyonun teröristlere karşı olduğunu Kürt halkına karşı olmadığını da özellikle bildirdi. Bir önceki ziyaretinde Kürt halkının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek olduğunu ve bunu bizzat kendisinin gözlemlediğini de açıkladı.

Hacer Aslıhan IŞIKOĞLU
o-Staj 2018 APAM  Stajyeri

Kaynakça:

Sosyal Medyada Paylaş

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Uluslararası Göç Dalgaları ve Kentsel Kalkınma: İstanbul Örneği

Bu yazıda, öncelikle Türkiye’nin göç ile kalkınma sürecinin anlaşılması ve kalkınmanın nasıl bir seyir izlediği, ardından İstanbul'un tarihsel süreç içerisinde dış göçler tarafından nasıl şekillendiği, 21. yüzyılın uluslararası en derin göç meselesi olan Suriyeli mülteci akınının etkisi vurgulanarak değerlendirilecektir.

Röportaj: Gülüm Özçelik ile Uluslararası Hukuk ve İnsan Hakları Bağlamında Göç

Bu röportaj, Gülüm Özçelik ile Uluslararası Hukuk ve İnsan...

Göçün Feminenleşmesi: Toplumsal Cinsiyet Perspektifinden Kadın Göçmenler

Bu çalışma, göç deneyimi yaşayan kadınların toplumsal cinsiyet rollerinden kaynaklanan mağduriyetlerini ortaya çıkarmaya, bu kadınların göçlerinin nedenleri ve yöntemlerine, göç esnası ve sonrasında karşılaştıkları risklere ışık tutmaya çalışmaktadır. 

Suriye İç Savaşı Sonrası Yaşanan Göçün Terör Bağlamında AB’ye Etkileri

Bu yazıda AB kuruluşu ve gelişim süreci kısaca ele alındıktan sonra Suriye İç Savaşı’nın patlak vermesiyle başlayan süreç ve iç savaşın şiddetlendiği yıl olan 2015 ve sonrasında Avrupa ülkelerinde görülen terör olayları üzerinde durulacaktır. Aynı zamanda bu süreçte oluşan göç dalgalarının Avrupa’da aşırı sağın ve İslamofobinin yükselişi üzerindeki etkileri ele alınacaktır.