Avustralya Ve Endonezya’dan Savunma İş Birliği Anlaşması

Avustralya Savunma Bakanı Marise Payne ve Endonezya Savunma Bakanı Ryamizard Ryacudu, Batı Avustralya eyaletinin başkenti olan Perth’te düzenlenen Terörle Mücadele Bölgesel Savunma Bakanları Toplantısı’nda savunma iş birliği anlaşması imzaladılar.

Payne, yapılan anlaşma hakkında yaptığı konuşmada şu bilgileri verdi : 2006 yılında Endonezya’da imzalanan iki ülke arasındaki savunma, güvenlik, terörizm konularında iş birliğini sağlayan ve hala yürürlükte olan Lombok Anlaşması’nın devamı olduğunu belirtti.

Payne, bu anlaşmanın iki ülke arasındaki yıllardır süren güçlü ilişkinin yanı sıra gelecek yıllarda da bu ilişkilerin devamlılığını sağlamak amaçlı olduğunu belirtti. Payne yaptığı konuşmada bu durumu şu şekilde ifade etti : ‘‘Bu güncellenen anlaşma, gelecekte yaşayabileceğimiz güvenlik zorluklarına karşı mücadeledeki iş birliğini artırma yönündeki bağlılığımızı gösteriyor.’’

Yaptığı açıklamalarda Lombok Anlaşması’nın iki ülke arasındaki savunma ilişkilerini belirdiğini, egemenlik ve toprak bütünlüğüne karşılıklı saygı üzerine kurulu olduğunu da belirten Payne, açıklamasının devamında ise,  ‘‘Savunma iş birliğinin yeniden onaylanması ve güçlendirilmesi, paylaşılan stratejik çıkarlarımıza ve deniz güvenliği, terörizm dahil olma üzere tüm güvenlik tehditlerine karşı mücadelemize devam etmemizi sağlayacaktır.’’ vurgusunu yaptı.

Buse SAY
o-Staj 2018 APAM Stajyeri

Kaynakça:

Sosyal Medyada Paylaş

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Uluslararası Göç Dalgaları ve Kentsel Kalkınma: İstanbul Örneği

Bu yazıda, öncelikle Türkiye’nin göç ile kalkınma sürecinin anlaşılması ve kalkınmanın nasıl bir seyir izlediği, ardından İstanbul'un tarihsel süreç içerisinde dış göçler tarafından nasıl şekillendiği, 21. yüzyılın uluslararası en derin göç meselesi olan Suriyeli mülteci akınının etkisi vurgulanarak değerlendirilecektir.

Röportaj: Gülüm Özçelik ile Uluslararası Hukuk ve İnsan Hakları Bağlamında Göç

Bu röportaj, Gülüm Özçelik ile Uluslararası Hukuk ve İnsan...

Göçün Feminenleşmesi: Toplumsal Cinsiyet Perspektifinden Kadın Göçmenler

Bu çalışma, göç deneyimi yaşayan kadınların toplumsal cinsiyet rollerinden kaynaklanan mağduriyetlerini ortaya çıkarmaya, bu kadınların göçlerinin nedenleri ve yöntemlerine, göç esnası ve sonrasında karşılaştıkları risklere ışık tutmaya çalışmaktadır. 

Suriye İç Savaşı Sonrası Yaşanan Göçün Terör Bağlamında AB’ye Etkileri

Bu yazıda AB kuruluşu ve gelişim süreci kısaca ele alındıktan sonra Suriye İç Savaşı’nın patlak vermesiyle başlayan süreç ve iç savaşın şiddetlendiği yıl olan 2015 ve sonrasında Avrupa ülkelerinde görülen terör olayları üzerinde durulacaktır. Aynı zamanda bu süreçte oluşan göç dalgalarının Avrupa’da aşırı sağın ve İslamofobinin yükselişi üzerindeki etkileri ele alınacaktır.