Belçika: ‘’Rusya’ya Karşı Yaptırımlar Geçici Olmalıydı’’

Belçika Başbakanı Charles Michael, Moskova’da  Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Başbakan Dmirtry Medvedev  ile bir araya geldi. Charles Michael, iki ülke arasındaki diyaloğun yeniden canlanmasını amaçladığını belirtti.

Rusya’nın başlattığı Ukrayna krizi ve Kırım ilhakı nedeniyle, Avrupa ülkeleri ve ABD, Rusya’ya yaptırımlar uygulamıştı. Krizin devam etmesi nedeniyle yaptırımlar hala devam etmektedir. Fakat Belçika Başkbakanı Charles Michael’in belirtiği gibi, yaptırımların bir amaç olmaması gerektiğini ve Ukrayna’da Minsk Anlaşmalarının uygulanması için geçici bir  çözüm olduğunu pek çok Avrupa ülkesi düşünmeye başladı. Belçika ile birlikte İtalya, Lüksemburg, Çekya ve Malta Başbakanları dahil yaptırımlar sonrasında Moskova’ya ziyarette bulunmuştu. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise ilkbaharda Rusya’yı ziyaret etmeyi planlıyor.

Charles Michael, AB ülkeleri tarafından uygulanan yaptırımların Belçika’nın bakış açısı olmadığını ve yaptırımlar ile Rusya arasında doğru ekonomik dengeyi bulmaya çalıştıklarını belirtti. AB ve Rusya arasındaki daimi bir diyaloğun tekrar kurulması için girişimlerde bulunduklarını açıkladı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergev Lavrov, Belçika ile iş birliğinin, Rusya’nın AB ve NATO ile ilişkilerindeki problemleri çözebileceğini belirtti.

AB ekonomik yaptırımlarına rağmen,iki ülke arasındaki yatırım alışverişi devam ediyor: Belçika tarafında 1.2 milyar dolar; Rusya tarafında yarım milyar dolar civarında. Terörle mücadele konusunda da iş birliği devam ediyor. Ayrıca, Belçika’nın Zeebruge Limanı üzerinden sıvı yakıt doğal gaz aktarımı için Rusya ile Belçika arasında ikili görüşme gerçekleşti. Vladimir Putin, Zeebruge Limanı’nın, Avrupa’nın başlıca doğal gaz aktarım terminali olduğunu ve limanın genişletilmesi için projenin(Arctic LNG-2) başladığını belirtti.

Asude UYSAL
o-Staj 2018 AÇAM Stajyeri

Kaynakça:

  

Sosyal Medyada Paylaş

[td_block_social_counter open_in_new_window="y" social_rel="nofollow" facebook="tuicakademi" twitter="tuicakademi" youtube="c/TUİÇAkademi" manual_count_youtube="2586" instagram="tuicakademi"]

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Kitap Analizi: Hasım İstihbarat ve Hibrit Savaş

Bu yazıda İbrahim ÇEVİK'in Hasım İstihbarat ve Hibrit Savaş başlıklı kitabı analiz edilmiş ve kavramlara açıklık getirilmiştir.

EU-Turkey Deal in the Framework of the Migration Law

This article will elaborate the both sides’ stances toward the EU-Turkey Deal. By doing so, it will be analyzing the background of the deal and the migration crisis in the first part also mentioning the Joint Action Plan. Then, the second part will be dedicated to the explanation of the EU-Turkey Deal and the EU-Turkey Statement’s existing points and a conclusion will follow.

Soğuk Savaş Sonrası Gelişen İnsani Güvenlik Çerçevesinde Kamu Diplomasisi Aracı Olarak İnsani Diplomasi

Bu çalışmada Soğuk Savaş sonrası gelişen insani güvenlik çerçevesinde devletlerin neden küreselleşmenin bir sonucu olan kamu diplomasisinin türlerinden insani diplomasiyi tercih ettikleri anlaşılmaya çalışılmıştır.

Göçmen Haklarının Edinilmesinde Diasporaların Rolü: Almanya’da Türk Diasporası Örneği

Bu çalışmanın amacı, Almanya’ya yapılan işçi göçü sonrası Almanya’da oluşan Türk Diasporasının zamanla Alman siyasal yapısında boy göstermesi, haklarının farkına varması ve dernek ve sendikalarla hak arama sürecinin incelenmesidir.