BM Güvenlik Konseyi Kuzey Kore’ye Yeni Yaptırımlar Tehdidinde Bulundu

 Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi 20 Nisan’da Kuzey Kore’nin son füze denemesini şiddetli şekilde kınayarak Pyongyang’ın “istikrarı bozan tutumu” nedeniyle yeni yaptırımları uygulamaya koyma tehdidinde bulundu.

 Oybirliğiyle yapılan açıklamada Konsey Kuzey Kore’nin daha fazla nükleer denemede bulunmaması istenirken illegal füze faaliyetlerinin bölge ve ötesinde gerilimi büyük ölçüde artırdığı ifadesinde bulunuldu. Konsey, Kuzey Kore’nin füze denemeleri için “yaptırımları da içeren ek tedbirler alınması” ile tehdit etti. Daha önce yapılan açıklamalarda da ek önlemler için uyarıda bulunulurken alınan yeni karar metninde yer verilen spesifik yaptırımların dile getirilmesiyle daha sert bir duruşta bulunulacağının sinyali verildi.

 ABD Büyükelçisi Nikki Haley ise “Yaptırımlar ya da başka eylemler aramaya başlamamız gerekiyorsa, gerekeni yaparız.” şeklinde konuştu. ABD tarafından hazırlanan metin Rusya’nın barışçıl sonuçlara ulaşmada çözümün “diyalog yoluyla” olduğunun vurgulanmasıyla nihai metin hali verilerek üzerinde mutabakata varıldı.

 Konsey kararı 15 üyenin oybirliğiyle alındı.

 “Konseyde hiç kimse Kuzey Kore’nin herhangi bir şekilde denemeleri veya saldırılarını ileriye taşıdığını görmek istemiyor.” ifadesinde bulunun Haley üzerinde anlaşılan metnin bunu açıkça yansıttığını söyledi.

Ezgi Nur Özturan – APAM Stajyer

Editör – Ayşe Enise Muş

Kaynak:

Sosyal Medyada Paylaş

[td_block_social_counter open_in_new_window="y" social_rel="nofollow" facebook="tuicakademi" twitter="tuicakademi" youtube="c/TUİÇAkademi" manual_count_youtube="2586" instagram="tuicakademi"]

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Kitap Analizi: Hasım İstihbarat ve Hibrit Savaş

Bu yazıda İbrahim ÇEVİK'in Hasım İstihbarat ve Hibrit Savaş başlıklı kitabı analiz edilmiş ve kavramlara açıklık getirilmiştir.

EU-Turkey Deal in the Framework of the Migration Law

This article will elaborate the both sides’ stances toward the EU-Turkey Deal. By doing so, it will be analyzing the background of the deal and the migration crisis in the first part also mentioning the Joint Action Plan. Then, the second part will be dedicated to the explanation of the EU-Turkey Deal and the EU-Turkey Statement’s existing points and a conclusion will follow.

Soğuk Savaş Sonrası Gelişen İnsani Güvenlik Çerçevesinde Kamu Diplomasisi Aracı Olarak İnsani Diplomasi

Bu çalışmada Soğuk Savaş sonrası gelişen insani güvenlik çerçevesinde devletlerin neden küreselleşmenin bir sonucu olan kamu diplomasisinin türlerinden insani diplomasiyi tercih ettikleri anlaşılmaya çalışılmıştır.

Göçmen Haklarının Edinilmesinde Diasporaların Rolü: Almanya’da Türk Diasporası Örneği

Bu çalışmanın amacı, Almanya’ya yapılan işçi göçü sonrası Almanya’da oluşan Türk Diasporasının zamanla Alman siyasal yapısında boy göstermesi, haklarının farkına varması ve dernek ve sendikalarla hak arama sürecinin incelenmesidir.