Çad: Avukatlar, Noterler ve İcra Memurları Grevde

Çad’da başlayan grev ülkedeki hastaneleri, okulları ve bakanlıkları engelleyen muazzam bir kamu hizmetini engelliyor. Bir basın açıklamasına göre, adli liberal meslekler (avukatlar, icra memurları ve noterler) 31 Mayıs’ta çalışmalarını durdurdular.

Çad’ın 22 idari bölgesinden biri olan Doba Bölgesi’nde; avukatlar, icra memurları ve noterleri, valinin ve jandarma komutanlarının görevlerini yerine getirmedikleri takdirde, barışçıl bir yürüyüş planlamaktadırlar. Açıklamada, “Bu yürüyüşte ölmeye hazırız.” diyerek, “Yargıç aktörlere yapılan çok sayıdaki saldırıyı kınamak için devlet başkanına açık bir mektup gönderildi.” diyerek sözlerine ekledi.

 

Çad’daki avukatlar, noterler ve icra memurları, şimdilik 13 Haziran’a kadar grevlerini sürdürmeye karar verdiler. Üstelik bir avukat ve müvekkiline karşı şiddet uygulamakla suçlanan ülkenin güneyindeki valiyi görevden alan hükümet hareketine rağmen greve devam etmekte kararlı görünüyorlar.

Yargı mensuplarının 16 Haziran’da Çad’ın başkentinde “bir yürüyüş” yapacaklarını ve 11-20 Haziran tarihleri arasında yapılması planlanan ağırbaşlıklar oturumunu boykot etmek istedikleri belirtildi. Öyle ki, ülkede dikkate alınması ve çözülmesi gereken bir otorite problemi söz konusu.

Deniz ÜRESİN

o-Staj 2018 AFRAM Stajyeri

 

 

Kaynak:

 

 

 

 

Fotoğraf:

 

 

 

 

 

 

 

 

Sosyal Medyada Paylaş

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Uluslararası Göç Dalgaları ve Kentsel Kalkınma: İstanbul Örneği

Bu yazıda, öncelikle Türkiye’nin göç ile kalkınma sürecinin anlaşılması ve kalkınmanın nasıl bir seyir izlediği, ardından İstanbul'un tarihsel süreç içerisinde dış göçler tarafından nasıl şekillendiği, 21. yüzyılın uluslararası en derin göç meselesi olan Suriyeli mülteci akınının etkisi vurgulanarak değerlendirilecektir.

Röportaj: Gülüm Özçelik ile Uluslararası Hukuk ve İnsan Hakları Bağlamında Göç

Bu röportaj, Gülüm Özçelik ile Uluslararası Hukuk ve İnsan...

Göçün Feminenleşmesi: Toplumsal Cinsiyet Perspektifinden Kadın Göçmenler

Bu çalışma, göç deneyimi yaşayan kadınların toplumsal cinsiyet rollerinden kaynaklanan mağduriyetlerini ortaya çıkarmaya, bu kadınların göçlerinin nedenleri ve yöntemlerine, göç esnası ve sonrasında karşılaştıkları risklere ışık tutmaya çalışmaktadır. 

Suriye İç Savaşı Sonrası Yaşanan Göçün Terör Bağlamında AB’ye Etkileri

Bu yazıda AB kuruluşu ve gelişim süreci kısaca ele alındıktan sonra Suriye İç Savaşı’nın patlak vermesiyle başlayan süreç ve iç savaşın şiddetlendiği yıl olan 2015 ve sonrasında Avrupa ülkelerinde görülen terör olayları üzerinde durulacaktır. Aynı zamanda bu süreçte oluşan göç dalgalarının Avrupa’da aşırı sağın ve İslamofobinin yükselişi üzerindeki etkileri ele alınacaktır.