Güney Afrika’nın Yeni Devlet Başkanı’ndan Yolsuzlukla Mücadele Sözü

Güney Afrika’nın yeni Devlet Başkanı Matamela Cryil Ramaphosa, parlamentoda ilk “halka sesleniş” konuşmasını yaptı.

Ramaphosa, parlamentodaki konuşmasında, kamu ve devlet kurumlarında yolsuzlukla mücadele edeceği ve ekonomiye ivme kazandıracağı sözü verdi. Bu durum halkın birlik ve beraberliği ile ve dışarıdan gelen ekonomik yatırımlar ile daha istikrarlı bir şekilde gelişme gösterebilir.

Devlet Başkanı, ekonominin yolsuzluklar nedeniyle büyümediğini ve yoksullukla mücadelede yeterince istihdam oluşturulamadığını kaydetti. Ramaphosa, genç Güney Afrikalıların ekonomik programlarının merkezini oluşturduğunu, onları geliştirmek için gençlik çalışma grubu kuracağını ve 3 yıl içinde 1 milyon gence çıraklık kursu açacaklarını belirtti. Bu duruma bakacak olursak halkı ve özellikle gençleri teşvik için adımlar atılacak.

Ekonominin lokomotiflerinden madencilik, tarım ve turizm alanında da iyileştirilmelerin yapılarak ekonomiye daha fazla katkı sağlayacaklarını söyleyen Ramaphosa, hep birlikte çalışarak Güney Afrika halkı için daha iyi bir ülke inşa edeceklerini ve toplumun her kesimiyle beraber olacağını anlattı. Böylelikle yeni başkan ile birlikte bir çok alanda istikrarlı gelişmeler kaydedilebilir ve Afrika ekonomisi de büyüme gösterebilir.

Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma’nın istifasının ardından iktidar partisi Afrika Ulusal Kongresi (ANC) lideri Cryil Ramaphosa, ülkenin yeni devlet başkanı seçilmişti.

Demet GÖRMEK
o-Staj 2018 AFRAM Stajyeri

Kaynakça:

Sosyal Medyada Paylaş

[td_block_social_counter open_in_new_window="y" social_rel="nofollow" facebook="tuicakademi" twitter="tuicakademi" youtube="c/TUİÇAkademi" manual_count_youtube="2586" instagram="tuicakademi"]

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Kitap Analizi: Hasım İstihbarat ve Hibrit Savaş

Bu yazıda İbrahim ÇEVİK'in Hasım İstihbarat ve Hibrit Savaş başlıklı kitabı analiz edilmiş ve kavramlara açıklık getirilmiştir.

EU-Turkey Deal in the Framework of the Migration Law

This article will elaborate the both sides’ stances toward the EU-Turkey Deal. By doing so, it will be analyzing the background of the deal and the migration crisis in the first part also mentioning the Joint Action Plan. Then, the second part will be dedicated to the explanation of the EU-Turkey Deal and the EU-Turkey Statement’s existing points and a conclusion will follow.

Soğuk Savaş Sonrası Gelişen İnsani Güvenlik Çerçevesinde Kamu Diplomasisi Aracı Olarak İnsani Diplomasi

Bu çalışmada Soğuk Savaş sonrası gelişen insani güvenlik çerçevesinde devletlerin neden küreselleşmenin bir sonucu olan kamu diplomasisinin türlerinden insani diplomasiyi tercih ettikleri anlaşılmaya çalışılmıştır.

Göçmen Haklarının Edinilmesinde Diasporaların Rolü: Almanya’da Türk Diasporası Örneği

Bu çalışmanın amacı, Almanya’ya yapılan işçi göçü sonrası Almanya’da oluşan Türk Diasporasının zamanla Alman siyasal yapısında boy göstermesi, haklarının farkına varması ve dernek ve sendikalarla hak arama sürecinin incelenmesidir.