Haftalık Sivil Toplum Bülteni / 12-19 Mart

Habitat Derneği- Dijital Öğretmenler Projesi

Habitat Derneği olarak ING Türkiye ve ODTÜ iş birliği ile öğretmenlerin dijitalleşmesi, dijital dönüşümün parçası olması ve bu dijital becerileri derslere entegre ederek ilkokul- ortaokul öğrencilerine aktarmaları amacıyla I. dönemini 1.000 öğretmenle hayata geçirdiğimiz Dijital Öğretmenler Projesinin II. dönem başvurularını başlatıyoruz.

Çevrim içi olarak iki fazdan oluşacak “Dijital Öğretmenler Projesi”nin Mart-Haziran 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek çevrim içi fazına, 15 uygulama ilinden gelen başvurular kabul edilecek.

Proje İlleri: İstanbul, Ankara, İzmir, Ağrı, Aydın, Kahramanmaraş, Adana, Samsun, Gaziantep, Erzurum, Bursa, Van, Trabzon, Diyarbakır ve Konya.

Proje, 10 hafta boyunca devam edecektir, ODTÜ’lü akademisyenler tarafından verilecek 10 senkron ve 10 asenkron dersi tamamlamanız gerekmektedir.

Eğitimler, bilişim teknolojilerinin eğitimde kullanımına yönelik olarak giriş seviyesinde olacaktır. Başvuru için en temel düzeyde bilgisayar kullanabilmeniz yeterlidir.

Son Başvuru Tarihi: 14 Mart 2021

Başvuru ve Detaylı Bilgi İçin: https://dijitalogretmenler.com/dijital-ogretmenler-ii-donem-basvurulari-basladi/

Sosyal İklim Derneği- 6. Yok Oluş: İklim Krizi

Sosyal İklim Derneği 2014 yılında İzmir’de kurulmuştur. Kuruluşundan itibaren; Gençlik Hakları, Çocuk Hakları, Çevre ve İklim Değişikliği konularında çalışmalar gerçekleştirmiştir. Bunların yanında Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının yaygınlaştırılması için bir çok atölye ve konferans gerçekleştirmenin yanı sıra doğrudan “İklim Eylemi”, “Karasal Yaşam”, “Sudaki Yaşam” ve “Amaçlar için Ortaklıklar” konularında çalışmalar yürütmüştür.

Program İçeriği: Dünya’nın günümüze kadar geçirdiği 5 büyük yok oluşu, iklim krizinin nedenlerini, neden 6. yok oluş olduğunu ve 1.5 derecenin önemini konuşacağımız bu eğitime davetlisiniz.

Tarih: 13.03.2021

Saat: 20:00-21:30

Eğitim Kanalı: Zoom

Başvuru ve Detaylı Bilgi İçin: https://sosyaliklim.org/etkinlik/6-yok-olus-iklim-krizi-egitimi/

Güler Yüzler Derneği- NLP Nedir? Workshop

Eğitimin İçeriği: NLP Nedir? NLP Tarihçesi, NLP İletişim Modeli, Etkili İletişimler Kurma

Eğitim Kanalı: Zoom

Eğitim Tarihi: 13 Mart 2021 20:00-21:00

Başvuru ve Detaylı Bilgi için: https://linktr.ee/guleryuzler2015

Sorgun Gençlik Derneği – Geleneksel & Dijital Pazarlama

Dijital pazarlama; elektronik ortamda ürün ve hizmetinizi tanıtabileceğiniz, günümüz teknoloji dünyasında geleneksel medyaya göre daha avantajlı ve tercih oranı yüksek pazarlama yöntemidir. Dijital pazarlama yöntemi bir firmanın ya da markanın dijital ortamdaki pazarlama sürecine verilen isimdir.

 

Eğitim İçeriği: Eğitim boyunca, Pazarlama nedir? Geleneksel& Dijital pazarlama arasındaki farklar, Pazarlamanın gelişim süreci, E-ticaret nedir? gibi sorulara cevap verilecektir.

Eğitim Kanalı: Zoom

Eğitim Tarihi ve Saati: 13 Mart 2021/ Saat: 20.00

Başvuru ve Detaylı Bilgi için: https://www.sorged.org/egitim/geleneksel-ve-dijital-pazarlama-e-ticaret-101

TEKNOFEST Festivali

Teknofest, Türkiye Teknoloji Tanıtımı Vakfı(T3 Vakfı) ve TC. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücülüğünde, Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivalidir.  

Projenin İçeriği: Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını arttırmayı hedefleyen, binlerce gencin hayallerini gerçekleştirmek için çeşitli disiplin ve kategorilerde teknoloji yarışmaları düzenlenmektedir.

Son Başvuru: 15 Mart 2021

Proje Tarihi: 21-26 Eylül / İstanbul Havalimanı

Başvuru ve Detaylı Bilgi İçin: https://teknofest.org/

Kızlar Sahada- Kotex Kızlar Sahada Futbolcu Gelişim Programı

Programla amaçlanan, üniversite öğrencisi veya mezunu kadın futbolcuların; sportif, mesleki, kişisel ve kariyer gelişimini destekleyerek ekonomik güçlenmesine katkı sağlamaktır.

Program İçeriği: 1 yıl sürmesi amaçlanan program, 11 farklı branşta eğitim, bire bir koçluk seansları, çeşitli konulardaki uzmanlardan bire bir danışmanlık, Kotex Kızlar Sahada Futbolcu Gelişim Programı Katılım Sertifikası, programa düzenli katılım sağlayanlara burs ve staj imkanı sunuyor.

Program Kanalı: Çevrimiçi Platformlar

Son Başvuru: 15 Mart 2021

Başvuru ve Detaylı Bilgi İçin: https://www.kizlarsahada.com/tr/islerimiz/futbolcu-gelisim-programi

TÜSEV- Mali Eylem Görev Gücü (Financial Action Task Force-FATF) ve Sivil Toplum: Güncel Durum ve Türkiye’deki Gelişmeler Etkinliği

TÜSEV 1993 yılında aralarında Türkiye’nin önde gelen vakıf ve derneklerinin bulunduğu 23 sivil toplum kuruluşu tarafından üçüncü sektörün yasal, mali ve işlevsel altyapısını geliştirmek amacıyla kurulmuştur. Bugün vakfın 100’ü aşkın mütevellisi, TÜSEV çatısı altında işbirliği yapmaktadır.

Tarih: 17 Mart 2021

Saat: 14:00-16:00

Eğitim Kanalı: Zoom

Başvuru ve Detaylı Bilgi İçin: https://www.tusev.org.tr/tr/haberler/mali-eylem-gorev-gucu-financial-action-task-force-fatf-ve-sivil-toplum-guncel-durum-ve-turkiyedeki-gelismeler-etkinligi-17-martta-gerceklesecek#.YEklj2j7TIU

Etkiniz AB Programı – İnsan Hakları için Medya İzleme Online Eğitimi

ETKİNİZ AB Programı, Avrupa Birliği’nin aday ülkelerde sivil toplumun güçlenmesi için uyguladığı Sivil Toplum Aracı (CSF 2017) kapsamında finanse edilmektedir. 7 Ocak 2019 tarihinde başlayan ve 3 yıl sürecek olan Program, bir yandan sivil toplumun izleme kapasitesinin geliştirilmesine bir yandan da kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşları arasında insan hakları alanındaki diyaloğun güçlenmesine katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

Program İçeriği: İnsan Hakları için Medya İzleme Eğitimi, teorik ve pratik çalışmalardan oluşan günde 3 saat süren 3 günlük bir eğitim olarak tasarlandı.

Katılımcılara 3 ana başlık altında insan hakları izleme becerilerini geliştirme fırsatı sunuluyor:

  • İnsan Hakları ve medya arasındaki ilişki
  • Medya izleme yöntemleri ve araçları
  • İnsan Haklarını medyada ana akımlaştırma

Son Başvuru Tarihi: 19 Mart 2021

Başvuru ve Detaylı Bilgi İçin: https://etkiniz.eu/blog/online-egitim-21/

SistersLab – Mart Ayı Tanışma Toplantısı

SistersLab; STEAM (Bilim, Teknoloji, Mühendisik, Sanat, Matematik) alanlarında kız çocukları ve kadınların görünürlüklerini desteklemenin yanı sıra, donanımlarının artması ve kadınların güçlenerek istihdam edilmesi amacıyla STEAM ve toplumsal cinsiyet alanlarında çalışmalar yapan bir sivil toplum kuruluşudur.

Program İçeriği: Program kapsamında, SistersLab’de neler yapıyoruz? Mart ayında neler yaptık? Bir sonraki ay neler yapacağız? Gönüllü ekibimize veya topluluğumuza nasıl katılabilirsiniz? vb. sorular üzerinde konuşulacaktır. 

Eğitim Kanalı: Zoom

Eğitim Tarihi ve Saati: 21 Mart 2021 / Saat: 19:00-20:00

Başvuru ve Detaylı Bilgi İçin: https://sisterslab.co/etkinlik/mart-ayi-tanisma-toplantisi/

Hazırlayanlar: Banu TÜYSÜZ, Ecem GÜVEN, Gizem AŞAR

TUİÇ Akademi Sivil Toplum Çalışmaları Birimi

 

 

 

 

 

 

 

 

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Gençlere Avrupa Turu: DiscoverEU ile Kültürel Keşifler

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından başlatılan DiscoverEU programı, gençlere...

Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü BM Genel Kurulu’nda Tartışılacak

📣 Eylem Çağrısı: 11 Temmuz'u Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü...

Yükseköğretime Erişim İzleme Anketi

Bu anket, 6 Şubat Depremi sonrasında Hatay'da yükseköğretime erişimde...

Küresel Güney Sorunu: Batı’nın Yanıldığı Noktalar

Bu yazı Uluslararası Kriz Grubu CEO'su Comfort Ero tarafından...