Hindistan’dan Keşmir’e 1 Aylık Sosyal Medya Yasağı

 Hindistan işgali altında bulunan Cammu Keşmir bölgesinde Facebook, Twitter, Whatsapp gibi uygulamaları da içeren 22 sosyal medya servisine erişimin yasaklandığı duyuruldu. Erişimi engellenen sosyal medya hizmetleri, iletişim araçları ve websiteler arasında Yotube, Skype, Telegram, Snapchat gibi sıkça kullanılan uygulamalar da bulunuyor. Ayrıca telefonlardaki 3G ve 4G hizmetlerinin yavaşlatıldığı bilinmekte.

 Tartışmalı bölgede meydana gelen son krizde, güvenlik güçleri ile siviller arasında çıkan çatışma sonucunda 8 kişi hayatını kaybetmişti. Devlet yönetimi, kararın hükümet karşıtı unsurlar tarafından bu hizmetlerin yanlış şekilde kullanılmasını ve şiddet olaylarını körüklemesini engelleme amacı ile alındığını belirtti.

 Hindistan tarafından alınan karar çeşitli kesimlerce eleştirildi. Foto muhabiri Javed Dar, davet etmesi gereken kişiler ile iletişimini yitirdiğini ve bu da işini yapmasını imkansız kıldığını söyledi. Doktor Qazi Haroon ise BBC ye verdiği demeçte konuyu şu sözlerle eleştirdi: ‘’Şimdi bağışıklık kazanma, yenidoğan bakımı gibi farkındalık kazandırma programlarını teşvik edeceğimiz bir başka kanalımız yok.’’

Kübra Çelik – APAM Stajyer

Editör – Ayşe Enise Muş

Kaynak:

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Teknolojinin Göçmen Havaleleri Üzerindeki Etkisi: Gelişmekte Olan Ülke Perspektifi

Gökçen Ayzıt Kırkali  Göç Çalışmaları o-Staj Programı Giriş Yurt dışında çalışan göçmenlerin...

Kosova Avrupa Konseyi Üyeliğine Bir Adım Daha Yaklaştı

Avrupa Konseyi'nin Siyasi İşler ve Demokrasi Komitesi, 31 ülkenin...

Bosna Hersek Seçim Yasası Değişti

Bosna Hersek, Dayton Barış Anlaşması sonrasında kurulan karmaşık siyasi...

Dijital Araçların Göç Süreçlerindeki Rolü

Hazırlayan: Büşra KEŞLİ TOROSLU Özet Bu araştırma, dijital teknolojilerin göç ve...