Kolombiya: Venezuela Krizi İle Mücadele İçin Yardıma İhtiyacımız Var

Salı günü Kolombiya ve Brezilya, sosyalist ekonominin bozulmaya devam etmesi nedeniyle Venezuela’dan sınır geçişlerini denetleme amaçlı bir dizi önlem aldığını açıkladı. Kolombiya Cumhurbaşkanı Juan Manuel Santos, salı günü yaptıkları açıklamada, sıkı göç kontrollerinin uygulanacağını ve bunları uygulamak için 2.120 Kolombiyalı askerin 1.378 mil uzunluğunda sınırda konuşlandırılacağını söyledi. Ayrıca,  ‘1990’larda ki ve 2000’lerin başındaki iç savaşı sırasında daha iyi bir yaşam arayışındaki Kolombiyalılar sınır boyunca Venezuela’ya kaçtığında Venezuela, Kolombiya’ya çok cömert davrandı. Venezuela’ya da cömert davranmalıyız.’ diye de ekledi.

Kolombiya’nın göç yetkilisi, Kolombiya’da yaşayan Venezuelalıların sayısının yüzde 62 artarak 2017 yılının ikinci yarısında 550,000’den fazla olduğunu söyledi. Kolombiya’nın, her Venezuela göçmenine yiyecek ve lojman vermek için günde 5 dolar harcadığını tahmin ediyor. Venezuela’da iş bulamayan ya da yiyecek bulamayan insanlarla sınırın ötesinde Kolombiya’ya ve daha az oranda Brezilya’nın kuzeybatısına mülteci dalgaları dökülüyor. Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, yaptığı açıklamada, ekonomik krizden kaçmak için sınırdan kaçan yüz binlerce Venezuelalının neden olduğu insani krizle baş etmeye yardım etmek için ülkenin uluslararası yardıma ihtiyacı olduğunu söyledi. Santos, Bogota’daki bir organizasyonda, “Uluslararası toplumun mali ve diğer yardım tekliflerini takdir ediyorum, onları almak için tamamen hazırız, onlara ihtiyacımız var, ne yazık ki bu sorun her geçen gün daha da kötüye gidiyor.” dedi.

Sinem DAY
o-Staj 2018 LATAM Stajyeri

Kaynakça:

Sosyal Medyada Paylaş

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Kolektif Kimlik Bağlamında Sosyal Bütünleşme: Gezi Parkı Olaylarından Bir Perspektif

Fazilet Bektaş Sivil Toplum Çalışmaları o-Staj Programı Özet Bu çalışma, uluslararası alan...

Teknolojinin İpek Yolu: Otoriterleşme ve Çin’den Dünyaya Uzanan Dijital Otoriteryanizm

Nazlı Derin Yolcu Sivil Toplum Çalışmaları o-Staj Programı Özet Dünyada geçmişten günümüze...

Arap Baharı ve Demokratikleşme: Tunus ve Mısır’da Sivil Toplumun Karşılaştırmalı Rolü

Ayça Özalp  Sivil Toplum Çalışmaları o-Staj Programı Giriş Demokratikleşme ve sivil toplum...

Küresel Göç Yönetiminde Sivil Toplumun Etkisi: Sivil Toplumun Katkısı ve Sınırları

Kaancan Koçak  Sivil Toplum Çalışmaları O-Staj Programı Özet Göç insanlık tarihinin en...