Maduro Yeniden Başkan Seçildi

Venezuela’da Nicolas Maduro seçimleri kazandı.Yaklaşık, 5,8 milyon oy alarak başkanlık seçimini kazanan Maduro’ya seçim öncesinde muhalefet tarafından yöneltilen eleştiriler seçim sonrasında da devam etti.İkinci olarak gelen Henry Falcon ise, seçim sonuçlarını tanımadıklarını sosyal medya üzerinden duyurdu.Eleştiriler, sadece ülke içinde değil ülke dışından da geldi; Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da seçimlerin hileli olduğunu söylerek kınadı ve bunun üzerine Maduro Amerika Birleşik Devletleri’ndeki iki Meksikalı diplomatın geri dönmesi için talimat verdi.Seçimler boyunca da sandık güvenliğinin sağlanmadığı gerekçesiyle muhalefet boykot yapmıştı.Yapılan boykot sonrasında seçimlere katılım sadece %42’de kaldı.

2014 yılında petrol fiyatlarının düşüşünden beri yoğun bir ekonomik krizle boğuşan Venezuela, ülkedeki gidişat nedeniyle IMF enflasyon oranının 2018 yılında %13’ü geçebileceğini açıkladı.Gelirinin %96’sını petrolden elde eden Venezuela’da petrol fiyatlarının düşüşünden sonraki krizden sonra yaşanan geçim sıkıntısı nedeniye bu yıl 1.7 milyon kişi ülkeden göç etti.Krizin üzerine seçimlerin olaylı geçmesi nedeniyle Amerika Birleşik Devletleri ve AB ülkelerinden tepkiler çekileceği ve Amerika’nın ambargo uygulayabileceği söylentileri dolaşıyor.Tekrar seçilmesi diktatörlüğün taçlanması olarak değerlendirilen Maduro ise 2025 yılına kadar görevine devam edecek.

 

Selcan Buse DORA

o-Staj 2018 LATAM Stajyeri

 

Kaynakça :

Sosyal Medyada Paylaş

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Uluslararası Göç Dalgaları ve Kentsel Kalkınma: İstanbul Örneği

Bu yazıda, öncelikle Türkiye’nin göç ile kalkınma sürecinin anlaşılması ve kalkınmanın nasıl bir seyir izlediği, ardından İstanbul'un tarihsel süreç içerisinde dış göçler tarafından nasıl şekillendiği, 21. yüzyılın uluslararası en derin göç meselesi olan Suriyeli mülteci akınının etkisi vurgulanarak değerlendirilecektir.

Röportaj: Gülüm Özçelik ile Uluslararası Hukuk ve İnsan Hakları Bağlamında Göç

Bu röportaj, Gülüm Özçelik ile Uluslararası Hukuk ve İnsan...

Göçün Feminenleşmesi: Toplumsal Cinsiyet Perspektifinden Kadın Göçmenler

Bu çalışma, göç deneyimi yaşayan kadınların toplumsal cinsiyet rollerinden kaynaklanan mağduriyetlerini ortaya çıkarmaya, bu kadınların göçlerinin nedenleri ve yöntemlerine, göç esnası ve sonrasında karşılaştıkları risklere ışık tutmaya çalışmaktadır. 

Suriye İç Savaşı Sonrası Yaşanan Göçün Terör Bağlamında AB’ye Etkileri

Bu yazıda AB kuruluşu ve gelişim süreci kısaca ele alındıktan sonra Suriye İç Savaşı’nın patlak vermesiyle başlayan süreç ve iç savaşın şiddetlendiği yıl olan 2015 ve sonrasında Avrupa ülkelerinde görülen terör olayları üzerinde durulacaktır. Aynı zamanda bu süreçte oluşan göç dalgalarının Avrupa’da aşırı sağın ve İslamofobinin yükselişi üzerindeki etkileri ele alınacaktır.