Senegal ve Moritanya Doğalgaz Anlaşması İmzaladı

Senegal ve Moritanya, gaz alanının geliştirilmesi ve işletilmesi için cuma günü ikili bir iş birliği anlaşması imzaladı.

Senegal ve Moritanya, Batı Afrika’nın en büyük doğalgaz istasyonlarından birini kullanmak için anlaşma imzaladılar. 5.200 metre derinlikte bulunan bu gaz sahası, her iki ülke için önemli bir ekonomik patlamayı temsil ediyor. Bu anlaşma, Batı Afrika’nın en büyük gaz alanlarından birinin kullanılmasına yönelik belirleyici bir adım olarak sayılıyor.

Senegal Cumhurbaşkanı ve Moritanya’daki dört bakan tarafından resmi olarak yapılan ziyaretin ikinci günü olan 9 Şubat Cuma günü, iki ülke arasında hükümetler arası bir iş birliği anlaşması (AIT) imzalandı.

Senegal-Moritanya deniz sınırını aşarak,Saint-Louis (Senegal) kentinden 125 kilometre uzakta bulunan bu mevduat, 450 milyar metreküpe ulaştığı tahmin edilen doğalgaz rezervlerini içermekte ve bu miktarın önemli bir kısmı Batı Afrika’dan sağlanıyor.

Ekonomik ilişkilerini iyi tutarak ortak çıkarlarına göre hareket eden Senegal ve Moritanya’nın, balıkçılık anlaşması imzalayacağı da ayrıca söz konusu. Siyasi ilişkileri için olumlu anlaşmalar olacak gibi gözüküyor.

Deniz ÜRESİN
o-Staj 2018 AFRAM Stajyeri

Kaynakça:

Sosyal Medyada Paylaş

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Uluslararası Göç Dalgaları ve Kentsel Kalkınma: İstanbul Örneği

Bu yazıda, öncelikle Türkiye’nin göç ile kalkınma sürecinin anlaşılması ve kalkınmanın nasıl bir seyir izlediği, ardından İstanbul'un tarihsel süreç içerisinde dış göçler tarafından nasıl şekillendiği, 21. yüzyılın uluslararası en derin göç meselesi olan Suriyeli mülteci akınının etkisi vurgulanarak değerlendirilecektir.

Röportaj: Gülüm Özçelik ile Uluslararası Hukuk ve İnsan Hakları Bağlamında Göç

Bu röportaj, Gülüm Özçelik ile Uluslararası Hukuk ve İnsan...

Göçün Feminenleşmesi: Toplumsal Cinsiyet Perspektifinden Kadın Göçmenler

Bu çalışma, göç deneyimi yaşayan kadınların toplumsal cinsiyet rollerinden kaynaklanan mağduriyetlerini ortaya çıkarmaya, bu kadınların göçlerinin nedenleri ve yöntemlerine, göç esnası ve sonrasında karşılaştıkları risklere ışık tutmaya çalışmaktadır. 

Suriye İç Savaşı Sonrası Yaşanan Göçün Terör Bağlamında AB’ye Etkileri

Bu yazıda AB kuruluşu ve gelişim süreci kısaca ele alındıktan sonra Suriye İç Savaşı’nın patlak vermesiyle başlayan süreç ve iç savaşın şiddetlendiği yıl olan 2015 ve sonrasında Avrupa ülkelerinde görülen terör olayları üzerinde durulacaktır. Aynı zamanda bu süreçte oluşan göç dalgalarının Avrupa’da aşırı sağın ve İslamofobinin yükselişi üzerindeki etkileri ele alınacaktır.