Büyük Yürüyüş’e Türk Desteği

Gaziantep ve çevre illerde yaşayan Filistinliler, Büyük Dönüş Yürüyüşü desteklerini kamuoyuna duyurmak için toplandı. Filistin Dayanışma Derneği Başkanı Muahmmed Mişeniş’in konuşma yaptığı etkinlikte, “Hepimiz birlikte başaracağız ve birlikte ülkemize döneceğiz. Yılmadan, bıkmadan bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu davada her zaman yanımızda duran Türkiye’ye ve liderleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ederiz.” diye konuştu.

Gaziantep İnsan Hakları Hürriyetleri ve İnsani Yardım Derneği Başkan Yardımcısı Ahmet Tuğ da Kudüs’ün sadece Filistinlilerin ya da Arap dünyasının değil, bütün ümmetin başkenti olduğunu belirterek Osmanlı ruhunun ve bu milletten çıkan insanların bölgedeki karışıklığa son verecek nitelikte olduğunu belirten ifadelerde bulundu.

Konuşmaların ardında, Filistin’de yaşananların konu edildiği belgesel gösterildi ve dua edildi.

Bir önceki gün (Cuma) ise, Filistin gösterilerinin altıncı cuması yaşandı. İsrail tarafının orantısız güç kullanımına rağmen Gazze sınırında  gerçekleşen gösterilerde Cuma gününe Filsitinli işçilerin cuması adı verildi. Sıcak havaya ve gerçek mermilerle gösterileri engellemeye çalışan İsrail’e rağmen cuma namazı sınırda kılındı. Bazı göstericilerin yaralandı bildirildi.

Gaziantep’te yapılan destek etkinliğinin Türkiye’nin Filistin’in yanında olduğu mesajını vermeye çalıştığı açık. Gösterilerin bitimine 10 gün kadar kala sonuçlarını ve tansiyonun artıp artmayacağını merakla takip etmekteyim. Bu bağlamda Kudüs hassasiyetinin dile getirilmesi de bölgede yaşanan krizin tüm Müslüman aleminin sorunu olduğunun bir kez daha altını çizmiştir.

Hacer Aksu

o-Staj 2018 ORTAM Stajyeri

KAYNAK:

 

 

 

Sosyal Medyada Paylaş

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Uluslararası Göç Dalgaları ve Kentsel Kalkınma: İstanbul Örneği

Bu yazıda, öncelikle Türkiye’nin göç ile kalkınma sürecinin anlaşılması ve kalkınmanın nasıl bir seyir izlediği, ardından İstanbul'un tarihsel süreç içerisinde dış göçler tarafından nasıl şekillendiği, 21. yüzyılın uluslararası en derin göç meselesi olan Suriyeli mülteci akınının etkisi vurgulanarak değerlendirilecektir.

Röportaj: Gülüm Özçelik ile Uluslararası Hukuk ve İnsan Hakları Bağlamında Göç

Bu röportaj, Gülüm Özçelik ile Uluslararası Hukuk ve İnsan...

Göçün Feminenleşmesi: Toplumsal Cinsiyet Perspektifinden Kadın Göçmenler

Bu çalışma, göç deneyimi yaşayan kadınların toplumsal cinsiyet rollerinden kaynaklanan mağduriyetlerini ortaya çıkarmaya, bu kadınların göçlerinin nedenleri ve yöntemlerine, göç esnası ve sonrasında karşılaştıkları risklere ışık tutmaya çalışmaktadır. 

Suriye İç Savaşı Sonrası Yaşanan Göçün Terör Bağlamında AB’ye Etkileri

Bu yazıda AB kuruluşu ve gelişim süreci kısaca ele alındıktan sonra Suriye İç Savaşı’nın patlak vermesiyle başlayan süreç ve iç savaşın şiddetlendiği yıl olan 2015 ve sonrasında Avrupa ülkelerinde görülen terör olayları üzerinde durulacaktır. Aynı zamanda bu süreçte oluşan göç dalgalarının Avrupa’da aşırı sağın ve İslamofobinin yükselişi üzerindeki etkileri ele alınacaktır.