Çad’da 14 Köyde Yürütülen TİKA Projesi Meyvelerini Verdi.

TİKA tarafından Çad’ın başkenti Encemine’nin en önemli su kaynağı Shari Nehri kenarında yer alan 14 köye geçen yıl ekilen tohumlar meyvelendi.

TİKA, geçen yıl Shari Nehri kenarında yer alan 14 köyde 280 çiftçiye sebze ve meyve tohumları desteği vermişti.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’ndan (TİKA) yapılan yazılı açıklamaya göre, Çad’ın başkenti Encemine’nin en önemli su kaynağı Shari Nehri kenarında yer alan, yaklaşık 40 bin nüfusun yaşadığı köylerde çiftçiler hasat zamanı sevinç ve mutluluklarını TİKA ve hükümet yetkilileri ile paylaştı.

Tek geçim kaynakları tarım olan köylülerden Abderahim İssa, 5 hektara biber ve bamya ektiğini, seneye verilen tohumlardan elde ettiği tohum ve gelirle ekim alanını 9 hektara çıkaracağını söyledi. İssa, TİKA projesiyle elde ettiği gelirden 30 ailenin bir yıllık geçimini sağlayacağını ifade etti.

Çiftçilerden Ali Hüseyin ise Türkiye ve TİKA sayesinde evlerine bolluk ve bereket geldiğini anlattı.

Hüseyin, projeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Türkiye denince, yardım ve dostluğu hatırlıyoruz.” dedi.

Bölge Kaymakamı Abdraman Hatcha’ da projenin bölge halkı için mutluluk, geçim kapısı ve kapasitelerini arttırmalarına vesile olduğunu belirterek, “Buna benzer faaliyetlerin daha sık yapılmasını beklemekteyiz. Dost ve kardeş Türk halkına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Onlar sayesinde ailelerimizin yüzü güldü.” diye konuştu.

Mustafa Nedim CAN
o-Staj 2018 AFRAM Stajyeri

Kaynakça:

Sosyal Medyada Paylaş

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tarih:

Beğenebileceğinizi Düşündük
Yazılar

Uluslararası Göç Dalgaları ve Kentsel Kalkınma: İstanbul Örneği

Bu yazıda, öncelikle Türkiye’nin göç ile kalkınma sürecinin anlaşılması ve kalkınmanın nasıl bir seyir izlediği, ardından İstanbul'un tarihsel süreç içerisinde dış göçler tarafından nasıl şekillendiği, 21. yüzyılın uluslararası en derin göç meselesi olan Suriyeli mülteci akınının etkisi vurgulanarak değerlendirilecektir.

Röportaj: Gülüm Özçelik ile Uluslararası Hukuk ve İnsan Hakları Bağlamında Göç

Bu röportaj, Gülüm Özçelik ile Uluslararası Hukuk ve İnsan...

Göçün Feminenleşmesi: Toplumsal Cinsiyet Perspektifinden Kadın Göçmenler

Bu çalışma, göç deneyimi yaşayan kadınların toplumsal cinsiyet rollerinden kaynaklanan mağduriyetlerini ortaya çıkarmaya, bu kadınların göçlerinin nedenleri ve yöntemlerine, göç esnası ve sonrasında karşılaştıkları risklere ışık tutmaya çalışmaktadır. 

Suriye İç Savaşı Sonrası Yaşanan Göçün Terör Bağlamında AB’ye Etkileri

Bu yazıda AB kuruluşu ve gelişim süreci kısaca ele alındıktan sonra Suriye İç Savaşı’nın patlak vermesiyle başlayan süreç ve iç savaşın şiddetlendiği yıl olan 2015 ve sonrasında Avrupa ülkelerinde görülen terör olayları üzerinde durulacaktır. Aynı zamanda bu süreçte oluşan göç dalgalarının Avrupa’da aşırı sağın ve İslamofobinin yükselişi üzerindeki etkileri ele alınacaktır.